Здравейте колеги.Имам следния проблем с моето боксерче,не иска да пали на бензи.Колата е с газова уредба,на газ пали и си върви добре но като прехвърля на бензин гасне веднага.Замервах напрежението към дюзите няма никакво,бензин има помпата работи.По принцип я паля на бензин и после сама си хвърля на газ но о т 2 дена не иска паля я само на газ принудително.Имали някакъв бушон или реле за инжекторите ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
не иска да пали на бензин
Collapse
X
-
Свети ли ти дюзата на таблото.То я ясно,че като караш на газ може да пресветва,но още като запалиш изгася ли изобщо?
Напрежение на дюзите не трябва да имаш/по запознатите да кажат/ но провери емулатора на дюзите.Зависи кой е слагал газовото,но ако е направено както трябва има букси за дюзите които са свързани към емулатора и от там обратно към тях,ако не е направено така е с прекъсването на единият кабел на всяка дюза и свързан там емулатора.
А ток има ли на свещите като я мъчиш да запали на бензин?Провери първо това
За обикновенна газова говорим нали?
-
газовата е обикновенна ,дъзата на таблито изгася по време на въртене има емулатор с релет за всекяка дюза меря релетата пускат ток когато е нагаз но има и ток на свободния контакт коейто е нормално затворен преди да се подаде напрежение,това го меря на запалена двигател на газ
---------- Post added at 19:14 ---------- Previous post was at 19:10 ----------
май трябва да наредя оригиналните букси и тогава да пробвам дали ще тръгне на бензин да елиминирам тоя емулатор
Comment
-
Не можах да те разбера,но да го обясня така.
Ако на газ ти щракат релетата на емулатора да пак трябва да имаш ток просто дюзата е вързана през съпротивление което лъже компа,че всичко е наред.
Съответно и обратно затворен/отворен контакт.
Ако не газ не щракат значи трябва да се включат на бензин като прехвърлиш
пробвай
Не каза има ли ток на свещите като прехвърлиш на бензин и въртиш
А адванс процесор имаш ли?Last edited by bocko; d.m.y г., 19:49.
Comment
-
нямам аванс процесор ,на газ работи перфектно и релетата си щракат,виж за искра не съм пробвал като е само на бензин но предполагам че като е на газ работи ще има на бензин
---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 20:02 ----------
утре ще погледна но не схванах каква ти е идеята от каде може да е проблема
---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 20:03 ----------
аиде малко предистория изгоря ми ключа газ бензин,отварям го една писта е изгоряла съответно запоявам жичка,след 3 дни каране и малко натоварване пак изгаря но друга писта на платката,и сега я карам е едно реле + едно копче цък цък,но преди направя това копче с реле да си пускам само газта не искаше да пали на бензин като до преди всички тея бели си палеше първо на бензин и после си включваше на газ
Comment
-
Идеята е че ако имаш адванс процесор може да е от там,но щом нямаш това отпада.
Виж за ток утре.Пробвай и да свържеш дюзите директно без емулатора.
Доколкото разбрах на рейката си гледал за бензин или преди нея,че там ако има бенз
работата отива към компа.
Comment
-
и аз за там си мисля вече но ще видя утре за искра и едно от главните релета ме претеснява то май е за инжекторите а другото за помпата та като паля на бензин едното уж зацепва а полсе се връща в изходно положение меря с мцета и як спад на напрежението та си мисля ако принудително пусна от там ток към дюзите дали няма да омажа нещо само за проба дали е от релето де
---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:17 ----------
и благодаря за съветите утре почвам първо от свещите да видя за искрата
Comment
-
Двете релета които са пред шофьора ли при двигателя?
Без едното не иска да запали въобще/и на газ и бензин/
Без другото пали на газ,но не работи помпата и свети лампата за инжикциона незнам дали изключва дюзите.
Не каза дали имаш бенз на една от рейките на дюзите.
Чао от мен излизам!!!
Comment
-
Разликата между работата на бензин и на газ са дюзите. Повечето схемни изпълнения не прекъсват помпата.Някои обаче я прекъсват с едно реле с нормално затворен контакт, тоест на клеми30 и 87а. Тоя контакт понякога нагаря и на бензин...
Другото са главните релета.
С течение на времето връзките остаряват и тия релета започват да не залепват добре.
Абе направо започват да си вибрират,
Те имат по две клеми 87, тоест нормално отрворени.
Старата ми беше със същият инжекцион и накрая се принудих да си направя два кабела , с които да свързвам директно клемите 30 с клемите 87, за да открия проблема.
Порови и там!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
1.3 ; 1.6 на 145/6 и 1.4 на 33 са с еднакви инжекциона. Имат разлика само в дребни детайли. !.7 е друга бира.
Главните релета захранват бобините, инжекторите, помпата и клапана на еко-бокса. всяко едно от тия неща може и да окъсява и гледай каква цвето-музика става.
Тия релета се управляват от компа, като по принцип имат шунтови диоди или съпротивления вътре в самите тях на намотката на ел. магнита. Освен това и са с ниска консумация. Това още повече замотава нещата.
Точно от бръмчащи релета се изхвърля не една кола. Като бръмчат просто мотора няма мощност.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеИ само на 1.3 има диоди в релетата, ако реално ги има.
А как гори диод при нормална експлоатация.Ами просто не гори.Не ми казвайте сега,че е дал пробив да ве да.И по схемите Ванка какъв е диода 1N40......
п.п Загадка:защо е сложен там тоя диод и каква му е ролята
Comment
Comment